CULEMBORG OPNIEUW IN DE PICTURE

Een dorpje zo’n 30 km ten zuiden van Utrecht heeft in het nabije verleden bekendheid gekregen door de vuurwerkramp in 1991 waarbij een opslagruimte van het bedrijf MS Vuurwerk ontplofte en grote materiële schade in de wijde omtrek was ontstaan.

Achttien jaar later (2009) werd Culemborg wederom het gesprek van de dag nadat er rellen waren uitgebroken tussen Marokkanen en Molukkers in de wijk Terweijde, ernstige vernielingen werden aangericht en Molukkers hebben duidelijk gemaakt dat zij zich niet laten intimideren door Marokkanen-tuig. De situatie was zodanig uit de hand gelopen dat de gemeente een noodverordening en een samenscholingsverbod had afgekondigd en zich tevens genoodzaakt zag een beroep te doen op de mobiele eenheid van de politie. Tot op heden zijn er nog geregeld opstootjes tussen Marokkanen en Molukkers.

Volgens het gemeentebestuur is het kennelijk al weer te lang rustig gebleven en heeft zij een nieuwe proriteit gesteld binnen de gemeente door het afkondigen van een nieuwe maatregel, nl. de hondepoep-verordening.

Op dit moment zijn handhavers in BOA-uniformen actief bij de opsporing van “delicten” waarbij hondenbezitters die niet in bezit zijn van twee zakjes voor de hondenpoep en een geldige legitimatie een bekeuring krijgen van maar liefst Euro 185,–.

Het is duidelijk dat elke hondenbezitter bij voorbaat verdachte is.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.