“PASSENDE MAATREGELEN”

Het bericht in de media deed mij denken aan een situatie van 45 jaar geleden, toen ik nog een krantenwijk liep. Het was een lokaal sufferdje dat (toen nog) huis aan huis in elke brievenbus moest worden gedeponeerd. Afhankelijk van de dikte van het krantje kreeg je voor een gemiddelde wijk (14 pakken kranten) een vergoeding van tussen de 8 en 13 gulden. Voor jonge tieners was dat een godsvermogen.

Nou was er een collegaatje, die dacht de centen wel voor wat minder moeite te kunnen opstrijken en geen zin had om zijn wijk helemaal af te lopen. Hij heeft toen een viertal pakken kranten in de plomp gegooid. De sukkel was echter vergeten het schutvel van de pakken te verwijderen en daar stond toevallig zijn wijknummer op. Ook wist ie niet dat pakken krantenpapier gaan drijven.

Terug naar zojuist toen ik het bericht over de postbezorger van Sandd las. Ook zo’n goochemerd die zijn geld zonder prestatie wil verdienen. Ook hij was snel getraceerd door de adressen van de poststukken.

Wat mij het meest stoorde waren de geciteerde uitlatingen van de woordvoerder van Sandd: “We betreuren dit enorm” (standaard opmerking van elke woordvoerder als iets gruwelijk fout is gegaan) en “het bedrijf kan nog niet zeggen wat er precies met de postbode gaat gebeuren maar verzekert dat er ‘passende maatregelen’ worden genomen.”.

Tegenwoordig durf je als woordvoerder niet meer te zeggen dat die incompetente postbode op staande voet is ontslagen, door een paar collega’s bij kop en kont is gepakt en het distributiecentrum van Sandd is uitgeknikkerd.

Die krantenjongen van 45 jaar geleden kwam ik jaren later nog tegen. Hij wist mij te vertellen dat hij bij geen enkele krant ooit meer een wijk heeft kunnen lopen.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.