WARME BAKKER IN EEN KLEIN DORP

Ik las vanmorgen, dat een bakker in een klein dorp bijna richting faillissement is geduwd door twee gezondheidsdrammers. Waarschijnlijk aan de bar van het lokale café kwam ene Norbert van den Hurk (huisarts) en Hans van Kuijk (sportarts), genietend van het zoveelste Bavaria biertje (ZO) en een tweede portie bitterballen, op het lumineuze idee om hun dorpsgenoten de stuipen op het lijf te gaan jagen met een kruistocht tegen vervetting.

Er zou door beiden een koolhydraatarm dieet gepromoot gaan worden. En zo geschiedde.

De (w)arme bakker zag de verkoop van in vroege ochtenduren ambachtelijk gebakken brood, croissantjes, tijgerbollen, stokbrood en wat dies meer zij, zienderogen instorten.

En heeft het de diëtisten geholpen? Jazeker, ze vielen af en voelden zich fitter.

Maar zoals het gaat met alle diëten, het is van tijdelijke duur. Een croissantje met jam of een stukje stokbrood met Franse kaas, het blijft verleidelijk. De bakker heeft de aanval op zijn omzet overleefd.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.