POLITIEK PROCES

Nee dit gaat niet over het proces tegen Geert Wilders, maar dat tegen Tommy Robinson in Engeland.

Robinson is al een aantal keren door de Engelse rechter veroordeeld wegens het overtreden van een publicatieverbod. Robinson is een verklaard tegenstander van de islam als ideologie, echter zonder geweld. Desondanks wordt deze man al jaren achtervolgd door de Engelse justitie voor ‘gezochte’ overtredingen zoals het publicatieverbod en vrijheid van meningsuiting.

Op 25 mei 2018 werd hij gearresteerd wegens ‘ordeverstoring’ terwijl hij als reporter van de Canadese website “The Rebel Media” verslag deed in de omgeving van de rechtbank in Leeds.
Deze rechtbankzaak waarbij Pakistaans/Indiase bendes over een lange reeks van jaren minderjarige meisjes tot prostitutie dwongen. Er waren meer dan 120 aanklachten en dit was niet de eerste zaak (en wellicht ook niet de laatste).

Robinson kreeg als gevolg van deze reportage een gevangenisstraf van 13 maanden opgelegd, waarvan 10 maanden voor “minachting van het hof”. Opmerkelijk detail is dat de zitting tegen Robinson slechts enkele uren duurde en dat hij niet in de gelegenheid werd gesteld zijn eigen advocaat in te schakelen. De Pers werd verboden over zijn arrestatie en veroordeling te berichten.

Op 1 augustus 2018 werd Robinson op borgtocht vrijgelaten. Een rechter, kennelijk met wat meer wijsheid dan zijn collega’s, bepaalde dat zijn proces en veroordeling niet op correcte wijze was verlopen, waarmee de veroordeling ongeldig werd verklaard. De Engelse justitie gaf niet op met haar vervolging, waardoor Robinson op 4 juli 2019 weer moest voorkomen en zijn straf op 11 juli 2019 werd bepaald tot 9 maanden gevangenisstraf met aftrek van voorarrest.

Dit is de Engelse justitie anno 2019, waar je dus voor je eigen mening schuldig wordt bevonden voor “minachting van de rechtbank” en veroordeeld kunt worden voor de duur van 9 maanden.

Terwijl advocaten vechten voor hun criminele cliënten om te voorkomen dat die Pakistaanse en Indiase pooiers worden uitgewezen naar hun land van herkomst zit Tommy Robinson vast in de gevangenis van Leeds.

Die rechters kunnen de eerste maanden opgelucht ademhalen.

Free Tommy Robinson!

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.