SPIJT ALS HAREN OP JE HOOFD

Landjepik in 1830 op het Ottomaanse/Osmaanse rijk door Frankrijk heeft er toe geleid dat Algerije als kolonie werd ingelijfd. Wat de Fransen indertijd hebben gezien in de kolonisatie van dit gebied dat voor het grootste deel in het zuiden wordt ingenomen door de Sahara woestijn, is een groot vraagteken.

Voor het einde van de onafhankelijkheidstrijd, die eindigde in 1962, is olie en gas aangeboord. Dit zal dus voor Frankrijk geen reden zijn geweest om ruim een eeuw eerder het land van islamitische schapen- en geitenherders te kolonialiseren.

Door de geschiedenis heeft Frankrijk nu wel te maken met een bevolkingsgroep met roots vanuit het Atlasgebergte.

Wanneer hij de televisiebeelden zou hebben kunnen bekijken van de in de Franse maatschappij ‘geïntegreerde’ en ‘geassimileerde’ allochtone Algerijnen na het winnen van een voetbalwedstrijdje, dan zou Lodewijk Filips I de Bourbon spijt hebben als de haren op zijn hoofd.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.