BLIJ DAT IK EEN JONGETJE BEN

Al weken lang als we elkaar tegenkwamen zei mijn buurman kom eens een biertje bij me drinken. Gisterenmiddag hebben we meteen de afspraak gemaakt voor de avond. Ik heb een paar tripeltjes met borrelhapjes (bij de Jumbo 3 stuks voor 5 Euro) uit de koelkast gehaald en belde tegen negenen bij hem aan.

Buurman Peter had de televisie aan staan op een commerciële zender. Je kent elkaar al wat langer en bent dan zo weer bijgepraat dus dat de televisie aanbleef was geen probleem. De commerciële zenders onderbreken programmering met reclameblokken van wel ruim 12 minuten. Mooi moment, het geluid gaat af en je kan dan de conversatie weer voortzetten.

Zegt Peter ineens “als ik de reclames moet geloven hebben die vrouwen het tegenwoordig moeilijk”. “Hoezo”, antwoord ik.

Peter: naast het feit dat de vrouw negen maanden met een groeiend geval in haar buik rondloopt, het kindje moet baren en aan de tepels moeten laten lurken, luiers verschonen en op tijd het eten voor hun partner op tafel moeten zetten, moeten ze voor persoonlijke verzorging keuzes maken tussen Always, Kotex, Tampax, Tena, Libresse en allerlei douche-, deo- en huisverzorgingsproducten als Dove, Nivea, Rexona, Pantene en dan kunnen ze tussentijds ook nog last hebben van vaginale droogheid en/of schimmel waar het merk Canesten een oplossing voor heeft.

“Wat ben ik toch blij dat ik een jongetje ben”.

En daar hebben we nog een biertje op gedronken.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.