DIGITALE CRIMINALITEIT OMVANGRIJKER DAN WORDT VOORGEDAAN

Het is in Nederland, maar ook in de omringende landen de digitale criminaliteit dat de laatste jaren een geweldige omvang heeft opgebouwd.

Er zou vijf procent van de mensen bij online aankopen worden opgelicht uiteenlopend van nepfacturen of nepboetes, gijzelsoftware tot geld van de rekening halen.
Slechts twee procent van de Nederlanders wordt slachtoffer van hacken, het inbreken op email- facebook of twitteraccount of op PC of tablet zelf.

Feitelijk dient dit aantal veel hoger te liggen omdat veel mensen niet de moeite doen om aangifte te doen bij de politie.

Volgens de heer Theo van der Plas, verantwoordelijk bij de politie in de strijd tegen digitale criminaliteit komt er een eenvoudiger aangifteprocedure.

Zelf slachtoffer van hacken heb ik aangifte gedaan en alle onomstotelijk vaststaande bewijzen (hardcopies) bij mijn aangifte overhandigd. De verdachte is gehoord door de politie, heeft een verhaal afgestoken dat gezien het aangeleverde bewijs van geen kanten klopt.

Uitslag: seponering door het Openbaar Ministerie om de reden dat hetzelfde OM prioriteiten aan behandeling van zaken dient te stellen en er te weinig recherchecapaciteit is.

Als je dan kijkt naar het televisieprogramma ‘Voor de rechter’ (waarover al eerder is geschreven bij Opinie-Over) waarin flauwekulzaken voor de rechter komen, is het slecht gesteld met de rechtstaat.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.