ASBEST IN POLOPOS

Na de succesvolle afleveringen vorig seizoen van het Italiaanse dorpje Ololai, hebben we dit jaar een vervolg gekregen in het Spaanse Polopos. Nederlandse stellen/jonge gezinnen die zich gaan vestigen in den vreemde om het dorpje weer nieuw leven in te blazen.

Terwijl de camera’s deze gelukzoekers dagelijks volgen is er bekend geworden dat er grote hoeveelheden asbest zijn gevonden in en om het dorp. Vanuit de programmamakers en lokale overheid is verzekerd dat de hoeveelheden gevonden asbest geen problemen opleveren voor de gezondheid.

In Nederland zou bij een vergelijkbare vondst het hele dorp zijn afgezet, woningen onbewoonbaar verklaard en mannen in witte pakken kunnen volgens regels van asbestsanering hun lucratieve werk doen. Niet in Polopos.

De camera’s draaien gewoon door.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.