AUTOREPARATIE BIJ MERKDEALER ?

Een goede vriend van mij heeft een turbo diesel. Merk doet er niet toe. De auto heeft al een aardig aantal kilometers gereden. Hij vertelde me dat de auto niet goed meer reed. Bij de minste inspanning zoals invoegen op de snelweg, verloor de motor kracht.

Hij naar een officiële merkdealer die de klachten aanhorend tot de conclusie kwam dat de turbo kapot was en moest worden vervangen net als het roetfilter. Geraamde kosten 2.000 Euro. Een hoop geld als je van een AOW en klein pensioentje moet leven.

Hij vertelde zijn probleem aan een ander en die wist een ‘mannetje’ met een klein autobedrijfje en allerhande auto’s repareert. Die is aan het werk gegaan met de auto. Onder de turbo zit een stukje slang van ruim 10 centimeter en daar zat een flinke scheur in. Dit stuk slag is vervangen, met de turbo en het roetfilter was niks mis. Voor een kleine 5 uur sleutelen en wat materiaal werd de rekening van 225 Euro inclusief BTW gepresenteerd.

Het kan lonen om niet blind te vertrouwen op merken.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.