WIJ ZOEKEN NOG PERSONEEL

Een simpel A4-tje opgeplakt bij menig winkelbedrijf met de schreeuw om personeel.

Voor veel bedrijven is het momenteel moeilijk om gekwalificeerd winkelpersoneel te krijgen. Of niet klantgericht of te jong is dan vaak de kritiek. Daarnaast is er in vele winkelcentra in Nederland een kaalslag gaande, omdat diverse winkel ketens failliet zijn gegaan of inkrimpen wegens een nieuwe strategie. In hun val slepen die bedrijven vaak andere winkels in de directe nabijheid mee.

Vanzelfsprekend zijn er ontwikkelingen in de markt die hieraan mede debet zijn. Een veranderend publiek door andere samenstelling van de bevolking en de internet-verkopen.

Probleem in de winkels is ook dat het winkelpersoneel niet of nauwelijks herkenbaar is. Bij veel bedrijven is de bedrijfskleding afgeschaft en vele winkels zijn onderbemand.

De bejegening van het winkelpersoneel is daarnaast niet altijd even vriendelijk en frustraties worden juist op hen botgevierd. De tendens? Herintredende (oudere) vrouwen en schoolverlaters in de bediening. En dan aan een schoolverlater nog eisen stellen als “kunt u dat mooi inpakken?”.

Wanneer je weet dat winkelpersoneel er de laatste 7 jaar niet of nauwelijks salaris er bij gekregen, terwijl de lasten de afgelopen jaren flink zijn gestegen, dan is het begrijpelijk dat meer en meer winkelbedrijven op zoek zijn naar personeel.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.