MISSER

In 1998 miste Ronald de Boer de cruciale penalty op het WK voetbal in de halve finale tegen Brazilië. De finale ging aan het Nederlands elftal voorbij en ook die misser ging in de vergetelheid. Op de achtergrond was Ronald de Boer (met broer Frank) al bezig met een vertrek bij AJAX, omdat hij elders veel meer kon verdienen, terwijl hij een contract had tot en met 2004. Een arbitrage-zaak werd in het voordeel van AJAX beslist maar leidde uiteindelijk toch tot een vertrek van Ronald de Boer.

In de nadagen van zijn voetbalcarrière heeft Ronald met broer Frank nog een lucratief balletje getrapt in Quatar voor lege stadions om zijn toekomst veilig te stellen.

Enkele jaren geleden aanvaardde Ronald de Boer het ambassadeurschap van Quatar om het WK voetbal 2022 voor dit oliestaatje binnen te halen. De aanwijzing van Quatar voor dit WK blijkt door corruptie en steekpenningen (binnen de FIFA) tot stand te zijn gekomen.

Sindsdien werken er duizenden arbeiders onder andere uit Nepal en India onder erbarmelijke omstandigheden aan de bouw van die WK-stadions en hebben veel arbeiders het leven gelaten, omdat essentiële zaken als veiligheid en gezondheid op weinig belangstelling kan rekenen van de overheid van Quatar.

Door het op te nemen voor Quatar met de opmerking “In Nederland gaan ook dingen fout” heeft Ronald de Boer misschien wel de grootste misser uit zijn carrière gemaakt.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.