GRAPJAS

Afgelopen maand lanceerde minister Ferdinand Grapperhaus (CDA) zijn zoveelste proefballonnetjes om Nederland nog TOTALER te maken. Zijn voorstel om bloed af te nemen bij eenieder en daarbij het DNA te kunnen bepalen. Met andere woorden ook niet-verdachten worden gecriminaliseerd.

Daarnaast zijn voorstel om alle betalingstransacties van contant 3.000 Euro en meer als ‘verdacht’ te bestempelen.

Dit zijn volgens hem belangrijke wapens in de strijd tegen criminaliteit en tegen witwaspraktijken.
Zelf was Grapperhaus als advocaat werkzaam bij Allen & Overy, het advocatenkantoor betrokken bij het bereiken van een schikking tussen ING en het OM, waarbij een boete aan de bank is opgelegd wegens jarenlange en structurele overtreding van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). ING Bank werd tevens schuldwitwassen verweten en heeft niet voorkomen dat bankrekeningen van klanten van ING in Nederland zijn gebruikt bij het witwassen van honderden miljoenen euro’s.

Uiteindelijk komt het er op neer dat de gewone burger wordt gecriminaliseerd en de rekening betaalt, terwijl bankinstellingen, bijgestaan door grote advocatenkantoren aan de ‘Zuidas’ te Amsterdam, na het betalen van een boete verder vrijuit gaan.

Je moet maar durven.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.