OPZOEKEN VAN SPANNING

Wat bezielt de mensen. Verontrustend zijn al die berichten in de media dat het bij attracties in toenemende mate mis lijkt te gaan. Bij het bungy jumpen breekt het touwtje, een reuzeschommel breekt op grote hoogte af door metaalmoeheid, stroomstoringen bij achtbanen waardoor mensen voor lange tijd ondersteboven hangen, waterparkattracties waar uitslovers zich niet aan de aanwijzingen houden en zo gaat het maar door. En dan hebben we het nog niet over deelname aan gevaarlijke ‘sporten’, zoals parasailen, cheeta’s aaien op de Beekse Bergen en duiken tussen de haaien.

Wanneer dringt het tot die gevaren opzoekende bevolkingsgroep door dat de mens een geëvolueerde aapsoort is die eigenlijk alleen maar op het land op twee benen is gaan lopen.
Elke andere vorm van voortbewegen en het tarten van hoogte en snelheid, daar is het lichaam niet op gebouwd. De mens is ook geen amfibie. Heb je geen zwemdiploma dan redt je het niet wat verder op zee (en zeker niet met je dronken kop).

Als je echt spanning zoekt doe het dan op een andere manier. Koop een kaartje voor een voetbalwedstrijd van Feyenoord in De Kuip en roep tussen de Feyenoorders op de tribune keihard “AJAX”, ga ’s avonds naar het Mercatorplein in Amsterdam en scandeer: “Erdogan is een geitenneuker”, lees een spannend boek, kijk naar een horrorfilm of The Lion King.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.