PRIVACYWET

Vreemde zaak dat Ferdinand Grapperhaus enerzijds van een ieder het DNA zou willen hebben, zoals eerder deze week op Opinie-Over is geschreven en anderzijds de privacywaakhond Aleid Wolfsen van de Autoriteit Persoonsgegevens de werkzaamheden van De Fraudehelpdesk om zeep helpt wegens strijd met de privacy.

Het doet mij denken aan de brand in café De Hemel in Volendam tijdens de nieuwjaarsnacht 2000-2001. De eigenaar was voordien verplicht geweest om zware dubbele beglazing aan te brengen tegen ‘geluidsoverlast’, terwijl bij enkel glas tijdens de brand de vluchtkans voor de ingesloten feestgangers (slachtoffers) vele malen groter zou zijn geweest.

De ene overheidsmaatregel staat de andere in de weg

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.