NEEM VAKER HET OPENBAAR VERVOER!

Dit wordt ons al jaren voorgehouden, want dit zou goed zijn voor het Milieu en het aantal files verminderen.

Helaas kunnen we wel het volgende stellen!

In het najaar tijdens het vallen van de bladeren, de trein nemen? Niet doen, want dan hebben ze last van de blaadjes op het spoor en vallen er treinen uit omdat de wielen niet goed tegen die blaadjes kunnen.

In de winter tijdens echte winterse periode de trein nemen? Niet doen, want dan zijn de wissels bevroren en ook de rails niet sneeuwvrij, waardoor er een aangepaste dienstregeling gereden wordt die de benodigde capaciteit niet kan leveren.

In de zomer tijdens een hittegolf, wat steeds vaker voorkomt, de trein nemen? Niet doen, want nu komt de slechte staat van onderhoud van het materieel naar boven en raken treinstellen defect, waardoor de NS wederom de benodigde capaciteit niet kan leveren.

Wanneer dan wel het openbaar vervoer nemen? De beste kans om volgens planning ergens te komen heeft u in het voorjaar? Maar om voor de relatief korte periode dan de auto te laten staan is ook wel wat veel gevraagd.

Nee het openbaar vervoer is nog steeds onbetrouwbaar, dus met z’n allen weer terug naar onze auto, want dat is tenslotte, de melkkoe van de overheid en dat moet wel in stand gehouden worden.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.