OPEN DEUR

Het elektrisch autorijden wordt gepromoot om het milieu minder te belasten. Inmiddels is wel duidelijk dat op zaken waar niet meteen aan gedacht is het milieu juist zwaarder wordt belast.
Dergelijke zaken worden bewust uit de discussie gelaten. Het is inmiddels wel bekend dat de accu’s van dergelijke auto’s op termijn voor problemen gaan zorgen voor het milieu in verband met de daarin aanwezige chemische stoffen.

Onlangs zag ik een nieuwe Mercedes SUV, met een actieradius van wel 450 km volgens de bestuurder. Het gewicht van die auto, 2500 kg. Wel wat anders dan dat ouwe bakkie van mij uit 1999, 900 kg en een verbruik van 1 op 16.

Rijkswaterstaat gaat nu een onderzoek doen of en in hoeverre wegen zijn/worden beschadigd door de toename van zwaardere, op electra rijdende auto’s, waardoor er meer wegonderhoud moet worden gepleegd.

Lijkt me dat de uitslag al bekend is.

Ik durf de stelling wel aan dat mijn auto minder belastend is voor het milieu en ook beter voor de (staat van) de wegen waar ik over rijd.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.