MOETEN WE DIT ALLEMAAL GOED EN LEUK VINDEN ?

Ja, we moeten het goed en leuk vinden dat in Amsterdam een parade plaatsvindt van boten waarop mensen op schreeuwerige- en veelal vunzige wijze duidelijk maken dat het man-vrouw beeld niet meer van deze tijd blijkt te zijn.

Als hetero voel je je bij het zien van deze parade gediscrimineerd. Het lijkt er op dat tegenwoordig een andere orde geldt met het modewoord LHBT (lesbiënnes, homo’s, biseksuelen en transgenders) en dat moeten we allemaal goed en leuk vinden en we moeten allemaal met regenboogvlaggetjes zwaaien, want anders ‘val je uit de boot’.

Wat er achter de voordeur van elk huis plaatsvindt is mij om het even en ieder het zijne/hare, maar dring mij niet op dat ik deelgenoot moet zijn van een walgelijke televisie uitzending van verwijfde mannen in te strakke broekjes met ontbloot bovenlijf, of over de top uitgedoste kerels die graag vrouwenkleding dragen, of vrouwen die maar al te graag laten weten liever een piemeltje te hebben gehad.

En dan het commentaar er bij van die Ellie Lust ‘er nog wel een’.

WALGELIJK !

1 Reactie op “ MOETEN WE DIT ALLEMAAL GOED EN LEUK VINDEN ? ”


  • De indiener van deze Opinie, mist het doel van de Gaypride volledig. Ik ben het met hem eens dat het uiterlijk vertoon over de top is, maar het doel is dat niet. Iedereen of dat nu man en vrouw is, man en man of vrouw en vrouw moet hun genegenheid tot elkaar overal kunnen tonen en hoeven zich niet achter de door de indiener genoemde voordeur te verschuilen. Man en man, vrouw en vrouw, die een relatie met elkaar hebben moeten zonder op hun hoede te hoeven zijn overal in Nederland hand in hand kunnen lopen en als ze daar zin in hebben een zoentje uitwisselen.

    Zolang men nog steeds met de nodige voorzichtigheid zich op straat moeten begeven, of zelfs uit hun huis weggepest worden dan heeft de Botenparade een bestaansgrond en wordt de “hetero” man die liever de andere kant op kijkt aan dit fenomeen bloot gesteld.

    De indiener ageert tegen het uitzenden van deze broodnodige boten parade op televisie? Heeft hij geen afstandsbediening waarmee hij kan schakelen naar een andere kanaal? In mijn ogen wordt er veels te weinig aandacht besteed aan het door iedereen geaccepteerd te krijgen van de LHBT+ gemeenschap.

    Zolang we voor wat betreft de acceptatie, achteruit gaan in plaats van vooruit (denk aan de negatieve invloeden van o.a. de Islam) zullen Pride en roze maandag, woensdag en zaterdag moeten blijven bestaan.

    Het zijn de enige dagen, dat er vrij voor geaardheid uitgekomen, alhoewel vrij, men weet zich dan beschermt door de aanwezige politie en camera’s. Was dat maar 365 dagen per jaar zo. Zolang aangiftes van discriminatie, mishandeling (afgelopen jaar meer dan 1000) door justitie niet vervolgd worden (slechts 40 wel) blijven de Pride optochten en manifestaties noodzakelijk.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.