COMPETITIEVERVALSING

Morgen (6 augustus 2019) speelt AJAX zijn eerste wedstrijd in de voorronde voor kwalificatie van de Champions League tegen PAOK Saloniki, de Griekse kampioen.

Nadat AJAX al twee steunpilaren uit het vorig seizoen, De Ligt en De Jong heeft zien vertrekken, de deal met Genua voor speler Lasse Schöne bijna rond is, wordt er nu verder getrokken aan spelers als Van de Beek, Ziyech en Neres. Ook is er al gesproken over een vertrek van Veltman.

Zo kun je ook een club die goed presteert en niet uit een van de topcompetities komt in korte tijd ontmantelen.

De UEFA laat spelers vrolijk rondhuppelen met teksten als “respect” en “Fair Play” maar als je het goed bekijkt worden clubs uit juist landen van de zogenaamde topcompetities aan alle kanten bevoordeeld.

Allereerst spelen zij geen voorronden voor de Champions League en bij de uiteindelijke loting zitten veel van die clubs in de gunstigste schaal, waardoor de kans om door te stromen naar de eindfase van het lucratieve Champions League tournooi bijzonder groot is.

Vanzelfsprekend is de UEFA afgelopen seizoen van een goed presterend AJAX geschrokken en heeft deze Amsterdamse Club door haar prestaties een financiële inhaalslag weten te maken waardoor zij in een seizoen tot een van de rijkere clubs in Europa behoort. Zeker na de voornoemde transfers.

Des te meer is het bizar te noemen dat AJAX zo kort op het afgelopen seizoen toch moet aantreden voor de voorronden van de Champions League, terwijl diverse spelers ook nog actief waren in de Copa America en de Africa Cup.

Mede door het openhouden van de transferperiode tot eind augustus is het moeilijk voor een club als AJAX om de focus te houden juist op belangrijke wedstrijden als deze tegen PAOK.

Te gek voor woorden dat een club als AJAX, die afgelopen seizoen bij de beste vier presterende clubs zat in de Champions League en het mooiste voetbal heeft laten zien, morgen al in actie moet komen.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.