ZONNEPANELEN, WAT ZIJN DE RISICO’S DAARVAN ?

Een deel van de overkapping van het AFAS-stadion van AZ (opgeleverd in 2006) is ingestort ten gevolge van hevige windkracht. De overkapping is in 2015 belast met het aanbrengen van zonnepanelen.

Vragen zijn nu, of de constructie van het dak het gewicht van al die zonnepanelen wel kon dragen en daarbij rekening is gehouden met zware weersomstandigheden. Is de verzekeraar van het stadion met het aanbrengen van het extra gewicht van de zonnepanelen akkoord gegaan en onder welke voorwaarden?

Er moet een gedegen onafhankelijk onderzoek worden ingesteld naar het instorten van de overkapping. Degenen die hebben gefaald moeten de rekening gepresenteerd krijgen en niet de burgers vanuit de collectiviteit van de verzekering.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.