SCHIPHOL ‘MAIN GATE TO EUROPE’

Voor de tweede keer in korte tijd werden vakantiereizigers op Schiphol getrakteerd op annuleringen en vertragingen vanwege het feit dat er een probleem was met de brandstoftoevoer, waardoor vliegtuigen niet konden bijtanken. Bij de laatste problemen moesten wel 180 vluchten worden geannuleerd.

Al jaren terug heeft de directie van Schiphol Airport destijds haar naam veranderd in Amsterdam Airport Schiphol om de luchthaven nog grotere naamsbekendheid te geven en dit vliegveld tot belangrijkste stop over van Europa te maken. ‘Main Gate to Europe’ was destijds de slogan.

Er zijn nu plannen om het aantal vluchten per jaar, ondanks milieueisen e.d., te verhogen van 500.000 vluchten naar 540.000 per jaar.

Bij die ambities passen niet de steeds weer terugkerende problemen met de bagageafhandeling, de beveiliging, verbouwingen die overlast veroorzaken en het annuleren van een groot aantal vluchten vanwege problemen met de kerosine aanvoer.

Misschien tijd om de ambities iets bij te stellen?

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.