OEI

Dit wordt meestal gebruikt om aan te geven dat je schrikt of iets dergelijks.

Eergisteren en gisteren het nieuws in De Telegraaf dat de 15-jarige zoon van burgemeester Femke Halsema vorige maand in juli tezamen met een vriendje een inbraak had gepleegd op een woonboot, gewapend met een alarmpistool en twee messen. Naar nu blijkt is de bekende Amsterdamse advocaat Peter Plasman ingeschakeld om zoveel mogelijk damage-control te verzorgen.

Plasman is onder andere bekend van de (verloren) zaak waarbij bakker Arrold in het TV-programma “Miljoenenjacht” per ongeluk op de verkeerde knop drukte en met slechts 125.000 Euro naar huis ging, terwijl hij mogelijk 5 miljoen had kunnen winnen.

Plasman stelde de Postcode Loterij, producent Endemol en de notaris die in het programma zat aansprakelijk voor een bedrag van 4 miljoen 875duizend Euro. Al vooraf werd de absurde eis van Plasman door collega-juristen als kansloos betiteld. Na in eerste instantie in het ongelijk te zijn gesteld, heeft Plasman voor zijn cliënt hoger beroep aangetekend. Het Amsterdamse Gerechtshof heeft alle eisen van Plasman na 6 jaar procederen verworpen.

Vanzelfsprekend wordt door deze raadsman – er van uitgaande ‘de aanval is de beste verdediging’ – er schande van gesproken dat een 15-jarige jongen zo door De Telegraaf door het slijk wordt gehaald.

Het alarmpistool is inmiddels verworden tot een nep-pistool, de twee messen worden achterwege gelaten en de woonboot is volgens Plasman een verlaten boot waar de zoon van Femke Halsema met een vriendje alleen maar wat selfies van elkaar maakten.

Toen de politie, na door buren te zijn gealarmeerd, ter plaatse kwam, is de zoon van Femke Halsema hard weggerend en heeft hij zich ontdaan van het ‘neppistool’ en de ‘twee messen’.

Door burgemeester Halsema wordt met klem ontkend dat er sprake is van een doofpot, wel is er een integriteitsonderzoek gestart wie dit verhaal heeft gelekt naar De Telegraaf.

Halsema heeft er alle belang bij om de aandacht elders te leggen dan daar waar hij hoort, namelijk de opvoeding. Al in de tijd dat Halsema Lijsttrekker en fractievoorzitter was van Groen Links bleek al dat zij weinig aandacht had voor haar (jonge) gezin en partijbeslommeringen voorrang hadden op het gezinsleven.

Met haar partner Robert Oey heeft Halsema twee kinderen, Suzy en Bruno, inderdaad dat boefje is Bruno Oey. We gaan nog veel horen (en schrikken) van deze veelbelovende GroenLinks-telg.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.