FARIZEEËRS MET EEN NSB MENTALITEIT

Jarenlang hebben Jan en Jannie in Hasselt (NL) in hun tuin enkele wietplanten staan die na de oogst worden gebruikt om olie te verkrijgen voor de tempering van Jannie’s huidklachten (psoriasis). En met bewezen succes. Jannie vaart er wel bij.

Jan en Jannie zijn geen wietdealers.

Nou is er een verrader die Jannie het medicinale gebruik van de wiet(olie) misgunt en Jan en Jannie bij de politie heeft aangegeven en wel anoniem, via meldpunt anoniem.

Ik kan in mijn woonplaats elke politieagent aanspreken over waar in wiet gedeald wordt, maar daar steekt de politie geen poot naar uit.

Het is anders in Hasselt, gelegen tussen onder andere Staphorst, Genemuiden, Zwolle en deel uitmakend van de bijbelgordel met streng gereformeerden. Daar weet de politie direct op te treden en na een anoniem bericht van een verrader actie te nemen.

De burgemeester van Zwartewaterland (waaronder Hasselt valt) is Eddy Bilder (CDA) en die stelt zich op het standpunt dat er sprake is van gereguleerde handhaving.

Om in bijbelgordelterminologie te spreken is wat mij betreft sprake van een stelletje Farizeeërs daar in Hasselt en omstreken. In geschiedkundig oogpunt hebben Jan en Jannie te maken met NSB’ers, verraders van landgenoten en ik hoop dat de identiteit daarvan alsnog bekend wordt.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.