MS NIEUW STATENDAM

Een fantastisch cruiseschip dat de opvarende naar mooie plekjes brengt in Noord-Oost- en Zuid- Europa. Het cruiseschip wordt geëxploiteerd door de Holland America Line, een divisie van de Carnival Corporation.

Op dit schip is er plaats voor 2650 passagiers, het heeft 12 dekken en maar liefst 9 verschillende restaurants.

Aangemeerd bij de Terminal in Amsterdam biedt dit schip een imposant gezicht en steekt ruim boven de flats uit in Amsterdam Noord.

Een vriend van mij maakte onlangs ook een trip richting Noorwegen, een reis die hij nog op zijn ‘bucket-list’ had staan en waarvoor hij jaren had gespaard om dit nog te kunnen meemaken met zijn vrouw.

Die ene dag slecht weer hebben ze voor lief genomen, immers over het weer hebben we (gelukkig) niets te zeggen.

Aan boord bleek dat enkele passagiers minder dan de helft hadden betaald omdat zij hadden ingetekend op een ‘last-minute’ . Je moet de gok maar durven nemen.

Na een schitterende reis blijkt er aan de Terminal in Amsterdam geen plaats voor de MS Nieuw Statendam en werd er ergens aangemeerd in het Westelijk havengebied.

Vervelend en teleurstellend voor al die passagiers die bij het van boord gaan zelf maar moet zien hoe je uit die naargeestige omgeving weg komt met de taxi of ander vervoer.

Toch een dompertje na zo’n schitterende cruise dat er geen vervoer is geregeld.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.