STIKSTOFBELEID

De maximum snelheid op de weg moet op bepaalde trajecten weer omlaag in verband met de stikstof. De idiotie binnen de Raad van State (een clubje van wijsneuzen die de regering adviseert) is tot een hoogtepunt gekomen.

Op de weinige momenten dat je op de snelweg 130 kilometer per uur kan rijden, wordt dat de automobilist ook ontnomen, de maximum snelheid moet weer terug naar 120. Beter voor het milieu en de beestjes.

Is naar de stikstof en daaraan vermeende belasting van het milieu ooit wel een neutraal (dus niet alleen door linkse doelredeneerders) onderzoek gedaan? Ik vraag het mij af. En wat geeft meer uitstoot, al het fileleed (veelal veroorzaakt door overspannen matrixborden, onzinnige rijstrookafsluitingen), of die paar momenten dat je 130 kan rijden. Is het probleem opgelost met verlaging van de snelheid van 130 naar 120 kilometer per uur? Wat een onzin.

Al jarenlang geldt bij Rotterdam op de A13 en A20 delen verplicht 80 rijden. Of je staat daar in de file met z’n allen aardig wat rotzooi in de lucht te blazen, of je zou makkelijk met 100 door kunnen tuffen. Je rijdt dan minder lang op het betreffende traject en het lijkt mij dat je dan minder uitstoot veroorzaakt. Nooit onderzoek naar gedaan.

Met het stikstofbeleid is weer wat gevonden om de burger mee te pesten. Ga zo door, de revolutie is nabij.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.