VAN OPSTELTEN EN DE SCHENDING VAN DE TRIAS POLITICA

Het staat vast dat Ivo van Opstelten persoonlijk contact heeft gezocht met het Openbaar Ministerie (OM) over een op te bouwen zaak tegen Geert Wilders. Het aansturen van het OM door Van Opstelten wordt stellig ontkend, maar daar gaat het niet om. Er wordt nu de draai aan gegeven dat de reden voor Van Opstelten om het OM te contacten zou liggen op het gebied van beveiliging en communicatie. Hoe verzin je het.

Het feit dat een minister van Justitie zich op welke wijze dan ook persoonlijk mengt in een op te zetten strafrechtelijke procedure, heeft al de schijn tegen zich en is een bewijs van de schending van een van de hoogste beginselen van de Nederlandse rechtstaat: de scheiding der machten. Immers, zo ‘beveiliging en communicatie’ aan de orde zouden zijn geweest, dan had Ivo van Opstelten nooit zelf zich ermee moeten bemoeien maar een en ander moeten overlaten aan een ambtenaar van zijn ministerie.

Het feit dat Ivo van Opstelten zich persoonlijk heeft betrokken is het ultieme bewijs dat in deze sprake is van het opzetten van een politiek proces.

De VVD blijft maar aanmodderen op dit departement met Ferd Grapperhaus die nu weer Ivo van Opstelten verdedigt tegen beter weten in.

c.c. Geert Jan Knoops (Hij kan deze argumenten goed gebruiken in zijn pleidooi.)

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.