FOPEIS INZAKE JAWED SULTANI

Het Openbaar Ministerie heeft uit monde van Officier van Justitie mevrouw Hetty Hoekstra tegen de 20-jarige Afghaanse terrorist Jawed Sultani een gevangenisstraf van 25 jaar geëist.

Wat ? 25 jaar gevangenisstraf voor een aanslag zonder doden (zoals de advocaat van Jawed Sultani stelt) ?

Jawel, want er waren twee Amerikanen het slachtoffer en de Nederlandse justitie wil in de USA en rest van de wereld niet als slappe hap bekend staan, dus dan is een dergelijk zware straf gerechtvaardigd.

Wat nu als Jawed Sultani twee Hollandse kaaskoppen zou hebben neergestoken die dezelfde verschrikkelijke verwondingen met levenslange gevolgen hadden opgelopen. Nou dan was de eis maximaal vier jaar geweest en zou het vonnis al klaar liggen (uiteraard met aftrek van voorarrest).

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.