WILDERS PROCES

Terwijl iedereen aan zijn water voelt dat dit proces aan alle kanten is georkestreerd door de politieke tegenstanders van Wilders heeft het gerechtshof Amsterdam na al die tijd en het bekend worden van onwelgevallige feiten nog tijd nodig om te komen tot een beslissing waarbij de vervolging van Wilders definitief wordt gestaakt.

In Nederland is al langere tijd het gevoel dat het er allemaal niet toe doet welke argumenten er worden aangevoerd. Het resultaat, ‘Barbertje moet hangen’ is het doel en daar wordt naar toe geredeneerd.

Ondertussen heeft de burger te maken met een overheid die haar greep op de samenleving in al zijn facetten wenst te verstevigen, niet alleen met diverse absurde financiële inspanningen ten aanzien van milieu maar ook de controle over wat men kan en mag denken. Een gevaarlijke ontwikkeling.

Ooit die mooie ideeën over trias Politica, welke door partijen als VVD, CDA, D66 allang overboord zijn gegooid. Het Wilders-proces is illustratief hoe een eerlijke rechtsgang wordt belemmerd door de politieke elite die niet alleen een ‘cordon sanitaire’ rondom de PVV en Forum voor Democratie leggen, maar zelf maling heeft aan elke geschreven en ongeschreven regel.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.