ZORGPREMIE VOLGEND JAAR WEER OMHOOG

Vandaag bereikte mij het nieuws dat ook volgend jaar de zorgpremie weer zal stijgen. Dit is de verwachting van het kabinet die de richtlijn voor de zorgverzekeraars vast stelt. Hun richtlijn komt volgend jaar uit op € 1421 per jaar.

Vinden wij deze stijging terecht?

Ik denk dat de stijging onterecht is, want als ik de laatste tijd de geluiden vanuit de ziekenhuizen hoor, is dat het personeel een soort van uitgebuit wordt. Weinig salaris, lange dagen, te weinig personeel etc etc. Wat is er dan de laatste jaren gedaan met onze zorgpremie.

Mijn antwoord: De kas van de Zorgverzekeraars spekken en zorgen dat de heren directeuren een vorstelijk salaris hebben. Waarschijnlijk ontvangen ze een salaris van minimaal de Balkenende norm, aangevuld met leuke bonussen.

Het zorgpersoneel blijft dan weer achter met lege handen en mag nog een stapje harder lopen.

Jammer voor ons, als we eens een keer in een ziekenhuis terecht komen, want het personeel heeft geen tijd meer om een patiënt goed te verzorgen en alles moet gehaast gebeuren. Maar wij mogen wel steeds meer gaan betalen om goede zorg te kunnen krijgen als we die dan eens een keer nodig hebben.

Conclusie: Ieder jaar meer gaan betalen maar steeds minder krijgen. Want er verdwijnt ook steeds meer uit het basis pakket.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.