WEER PROBEREN NATUURORGANISATIES DE VOORUITGANG TE STOPPEN

Nederland heeft na jaren zijn Formule 1 race weer binnen de landsgrenzen. Want wie het nog weet, wat waren we indertijd boos toen het F1 management besloot om Zandvoort van de kalender af te halen en wat stonden de natuurfreaks toen te juichen.

Eindelijk na jaren van lobbyen is het dan nu gelukt om de F1 terug naar Nederland te krijgen, mede dankzij de successen van Max Verstappen.
En ja hoor wie proberen er nu weer een stokje voor te steken? De natuurfreaks. Ze gaan naar de rechter om de terugkeer van de F1 naar Zandvoort te voorkomen. O.a. Stichting Duinbehoud en andere natuurorganisaties starten juridische procedures rond de terugkeer van de F1.

Dit doen ze onder het mom van “Hier dreigt leefgebied van padden en zandhagedissen blijvend te worden vernield”, volgens Marc Janssen van Stichting Duinbehoud.

OK, dat er natuur aangetast zal worden is een jammerlijk feit, maar als wij vooruitgang willen boeken dan zullen daar slachtoffers bij vallen en het valt op dat iedere keer als er ook maar ergens iets gedaan moet worden, de natuurfreaks dat telkens met een of ander dier of boompje proberen tegen te houden. Verbreding van de weg Breda – Tilburg, zou niet moeten, want er staat een zogenaamde “Knuffeleik” tussen de 2 rijbanen die behouden zou moeten blijven.

Wat nu “Knuffeleik” niemand kan die boom knuffelen, want hij is voor de mensen door dat hij tussen de rijstroken instaat totaal onbereikbaar.

Ze zoeken gewoon excuses om iets tegen te houden en weten zich dat laatst ook nog gesteund met het stikstof verhaal van de Raad van State, waardoor nu al 127 projecten op losse schroeven zijn komen te staan.

Als het kabinet de economie niet om zeep helpt dan proberen de natuurfreaks dat wel.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.