HALS(EMA)-ZAAK

De klucht rondom het zoontje van Amsterdam burgemeester en Robert Oey, Bruno Oey, neemt steeds grotere vormen aan.

Volgens verklaring van Femke Halsema betrof het slechts 1 woonboot waar zoonlief had ingebroken en had hij twee ( gevonden) messen en een nep-pistool.

Inmiddels weten we dat Bruno in twee woonboten heeft ingebroken, waarbij een woonboot is weggepoetst door de hulp van advocaat Plasman, door het afsluiten van een geheimhoudingsovereenkomst met de andere eigenaar.

Na de reportage van afgelopen week in onder andere de Telegraaf weten we ook dat er- in tegenstelling met de verklaring van Femke Halsema – geen sprake was van een nep-pistool maar van een echt pistool dat naar zeggen van vader Robert Oey al enige tijd thuis in de burgemeesterswoning werd bewaard.

Halsema doet het gedrag van haar zoontje af als zijnde een kwajongensstreek en denkt daar verder mee weg te komen, immers de jongen is 15 jaar en reeds publicitair genoeg gestraft.

Alleen al dit uitgangspunt is een volkomen miskenning van de werkelijke problematiek, namelijk het kennelijk tekortschieten van de ouders in de opvoeding van hun zoon en dochter.

Verboden wapenbezit, in welke zin dan ook, is een ernstig vergrijp waarbij officieren van justitie er maar al te graag met een gestrekt been ingaan en normaliter hoge straffen eisen. Dat Robert Oey, naar eigen zeggen, dat pistool in huis heeft gehaald maakt de zaak nog erger, een feit waarmee hij erkent dat hij ook strafrechtelijk aansprakelijk is.

Dat Halsema getracht heeft de kwestie te bagatelliseren en daarover aantoonbaar heeft gelogen onder andere door het pistool als een nep-wapen te betitelen maakt dit alleen maar erger.

De conclusie is gerechtvaardigd dat Femke Halsema klaarblijkelijk te weinig tijd besteed aan haar gezin, hetgeen door haar echtgenoot nota bene wordt bevestigd.

Als deze zaak een ding duidelijk heeft gemaakt dan is het dat Halsema de regie thuis volkomen kwijt is. Indien je al geen grip kunt krijgen op thuissituatie hoe kun je dan in hemelsnaam in de functie van burgemeester
sturing geven aan een stad als Amsterdam?

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.