JAARLIJKSE POPPENKAST

Het is de derde dinsdag in september, dus het moment voor de jaarlijkse polonaise van kamerleden die zich met partner chique gekleed, geschoeid en gemutst van hun ‘nette’ kant kunnen laten zien.

Het is het moment waarop de regering het beleid voor het komende politieke jaar presenteert. Willem Alexander leest de troonrede voor, waarvan hij geen letter zelf geschreven heeft. Het is een door Mark (Pinocchio) Rutte opgesteld sprookjesverhaal, waarin hij liegt over de economische toestand, het welzijn van de Nederlanders en wederom van alles belooft om het volk gedeisd te houden.

Uiteraard, zoals in elk sprookjesverhaal gebruikelijk, komt ook het opgestoken vingertje over gevaren binnen de samenleving. Immers bij het volk moeten ook zaken als ‘onderlinge verdraagzaamheid’, ‘verduurzaming van de samenleving’ en ‘aanpak van de klimaatverandering’ er in gedramd worden. Dit om te rechtvaardigen dat burgers daar miljarden belastinggeld voor bijeen moeten werken.

Het is elk jaar een terugkerende poppenkast en het zal nog jaren voortduren.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.