PATATJE MET (2)

Vandaag, 18 september 2019, was ik op de braderie van Alphen aan den Rijn.

Wat een feest met al die kramen, opgesteld in al die straten. Vierentwintig kramen waar je hoesjes voor je mobieltje kan kopen, eenentwintig kramen waar je dekbedovertrekken kan kopen, negentien kramen waar je verschillende soorten sambal kan kopen, zeven kramen waarbij je lange glazenwasartikelen kan kopen, tientallen kramen waar de consument wordt gelokt om kledingartikelen te kopen die de uitbater al tien jaren op de markt probeert te slijten.

En dan nog niet te vergeten al de vreetkramen waar je bijvoorbeeld voor een schamel broodje beenham met een ‘sausje’ uit een 5-liter emmer Euro 4,95 betaalt, of een broodje met vis tegen een hoofdprijs. Ondertussen worden twee personen die elk een biertje drinken in Bar Amsterdam beroofd van een bedrag van Euro 7,95 Euro.

Sporadisch een proeverij van kaas en worst, maar om voor een lullig worstje, ongeacht de goede smaak nou vijf Euro neer te tellen, nee.

Wat een handel en wat een geld allemaal. De Euro lijkt helemaal niets meer waard, terwijl ik ( je mag het een oude afwijking noemen) elke Euro nog steeds omreken met een vermenigvuldiging van 2,20371 naar de oude vertrouwde gulden.

Na al het slenteren heb ik nog het meest genoten van een puntzak patat bij Bram Ladage.

Ik had wel spijt van de bijbestelde mayonaise die van het merk Remia afkomstig bleek. Dat was veel te zoet en het deed afbraak aan de kwaliteit van de perfect gefrituurde patat. Tip aan Bram Ladage, bied de klant ook de mayonaise met het zuurtje van citroen, op Vlaamse wijze. Neem de mayonaise van Devos & Lemmens. Vele malen beter !

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.