FIFA MAFFIA

De titel van een boek over de smerige praktijken in de voetbalwereld uit 2014 geschreven na onderzoek van en door Thomas Kistner.

Gisteren, maandag 23 september 2019, was de uitverkiezing van de FIFA voetballer van het jaar die tegen de Nederlandse verwachting in toch weer ging naar Lionel Messi. Voor de 6e keer werd Messi uitverkozen en staat dus 1 keer in de plus ten opzichte van de 34-jarige Christiano Ronaldo.

Ontegenzeggelijk is Messi een geweldige voetballer, maar bij deze uitverkiezing zijn toch wel kanttekeningen te plaatsen.

In het verleden hing de uitverkiezing mede af van de prestaties en successen van het team waarin de voetballer speelt. Barcelona lag er afgelopen seizoen al vroeg uit in de Champions League en ook de start van het nieuwe seizoen is niet veel belovend. Daarnaast presteert Messi veelal ondermaats in het nationale team. Dit is in grote tegenstelling met zijn rivaal Ronaldo die weliswaar met Juventus tegen AJAX werd uitgeschakeld in de Champions League, maar wel met Portugal de Nations League won.

Voor Nederland had het leuk geweest als Virgil van Dijk was uitverkozen als FIFA voetballer van het jaar. Met Liverpool won hij de Champions League en ook in het Nederlands elftal was hij de rots in de branding waardoor de finale van de Nations League werd gehaald. Daarnaast is Virgil mede verantwoordelijk voor de revival van het Nederlands voetbal in het algemeen.

Jammer dat door de enorme sponsorbelangen een verdediger de uitverkiezing van FIFA voetballer van het jaar niet mag winnen.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.