GEKKE KOEIENZIEKTE

Vanochtend het schokkende nieuws dat de Nederlander weer meer vlees eet.
We schijnen gemiddeld per jaar zo’n 77 kg vlees te eten en dat is meer als in voorgaande jaren. Vanzelfsprekend neemt dat ook de nodige risico’s met zich mee. De trend zal in andere westerse landen niet anders zijn.

Wellicht dat dat de onderliggende oorzaak is voor de onbegrijpelijke nieuwsberichten, beslissingen van rechters en beleidsvoornemens van de regering.

Vijf jihadisten die in Syrië en omgeving hoofden hebben afgehakt bij andersdenkenden krijgen hun Nederlandse paspoort terug, de 120- en 130-km wegen zullen moeten terugschakelen naar 100 km/uur en de woningbouw ligt stil vanwege een stikstofbesluit. Ook laten wereldleiders zich de les lezen door een verknipte puber uit Zweden die denkt dat de wereld binnen 10 jaar vergaat.

Ruim 30 jaar geleden werd de gekke koeienziekte voor het eerst gesignaleerd in Engeland, waarna de ziekte in steeds meer landen werd onderkend. Gekke koeienziekte, ook wel BSE genoemd, wordt verantwoordelijk gesteld voor de bij de mens gesignaliseerde ziekte Creutzfeldt-Jacob.

De conclusie kan zo maar zijn dat de verspreiding van die ziekte verder is gegaan dan menigeen zich realiseert.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.