ZITTEN WE DAAR OP TE WACHTEN ?

Hebben we onlangs de morbide ideeën van de ‘zuster des doods’ Pia Dijkstra over levensbeëindiging moeten aanhoren en heeft zij voor elkaar gekregen dat je lichaam wordt uitgesloopt als je je niet laat registreren als weigeraar, komt nu D66 minister Ingrid van Engelshoven met het promoten van ‘genderneutraal speelgoed’ voor kinderen. Bij D66 is de kolder in de kop gekomen.

Zij is de minister van onderwijs, cultuur en wetenschap. Heeft zij niet prioriteiten te stellen aan de problematiek in het onderwijs, de teloorgang van onze Nederlandse cultuur en de wetenschap die op wereldniveau tanende is ? Nee, zij houdt zich liever bezig met een betoog voor het genderneutraal maken van speelgoed.

Andere discussie die de afgelopen weken actueel was: een vrouwenquotum (een van overheidswege opgelegd) minimumaantal van door vrouwen te bekleden topfuncties in bedrijven en in de politiek.

Wat schiet de Nederlandse maatschappij op met vrouwen als Ingrid van Engelshoven, wanneer zij enerzijds haar taak als minister verzaakt op belangrijke knelpunten en met onzin komt. Mevrouw Van Engelshoven is de reden om het woord vrouwenquotum, laat staan de betekenis daarvan, snel te schrappen uit het taalgebruik.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.