BOX 3

Tijdens de algemene financiële beschouwingen doet Menno Snel (D66), staatssecretaris Financiën het woord over het belastingstelsel en de dito belastingheffingen.

De vermogensredementsheffing in Box 3 is daarbij een heikel punt. Mensen die jarenlang hebben gespaard voor een financieel zekere toekomst worden gestraft voor hun sparen. Ook al hebben zij geen enkel rendement op hun gespaarde vermogen, noch met rente op een spaarrekening, noch met rendement op aandelen of obligaties, zij worden voor een hoog percentage op hun vermogen belast met de vermogensrendementsheffing in Box 3.

De staatssecretaris koketteert tijdens de financiële beschouwingen van 2019 met een voorstel tot hervorming van de inhoud van de heffing binnen Box 3.

EEN VOORSTEL DAT PAS IN GAAT PER 1 JANUARI 2022 !!! zie deze publicatie.

Ondertussen word je door Rutte III dit en de komende twee jaren nog even leeggetrokken met de huidige vermogensrendementsheffing, zie bijvoorbeeld deze link.

Kortom, je maakt nul komma nul rendement over je spaargeld of investering in aandelen en/of obligaties, je wordt door de belastingdienst gewoon aangeslagen alsof je een bepaald rendement hebt gehaald.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.