DIPLOMATIEKE ONSCHENDBAARHEID

Het blijft een onrechtvaardig fenomeen, diplomatieke onschendbaarheid. Je kan je schuldig hebben gemaakt aan al dan niet ernstige wetsovertredingen en de dans ontspringen op basis van een voorrecht dat eigenlijk niet meer van deze tijd is.

Een echtgenote van een Amerikaanse diplomaat, haar naam is Anne Sacoolas, heeft een motorrijder in Engeland doodgereden. Zij heeft Engeland daarna verlaten op grond van diplomatieke onschendbaarheid om te voorkomen dat zij zou worden vervolgd.
Zou zij hebben meegewerkt aan het onderzoek dan had zij de schade enigszins kunnen beperken. Door haar handelen/nalaten zal zij voor de rest van haar leven de schande over haar heen krijgen.

Diplomatieke onschendbaarheid moet op bepaalde gebieden worden afgeschaft. Elk mens is gelijk en daarom behoort niemand behoort boven de wet te staan in welk land dan ook. Je hebt je te houden aan de regels en bij overtreding van wet- en regelgeving dienen sancties te worden opgelegd.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.