VERKEERSREGELAARS VOGELVRIJ ?

Hoe is het mogelijk dat waar dan ook verkeersregelaars, die al dan niet vrijwillig zijn ingezet voor de handhaving van veiligheid en verkeersdoorstroming, door ongeleide projectielen verbaal en fysiek worden aangevallen.

Deze uitwassen komen steeds vaker voor, reden waarom paal en perk dient te worden gesteld.

Die slappe hap van een Grappermaus moet aan het werk. Net zoals bij het bejegenen van politie- en ambulancepersoneel moet een algemene norm gaan gelden waarbij de overtredende persoon wordt opgepakt en meteen voor de maximaal mogelijke duur voor verhoor wordt vastgezet. Daarop moet een snelrechtprocedure volgen, waarbij de rechter de standaard strafeis van het Openbaar Ministerie (uitgaande van de bewezenverklaring en/of bekentenis) van één maand detentie meteen oplegt.

De overtredende persoon mag aan eventuele partner, kinderen, werkgever en collega’s later uitleggen, waarom deze ‘een maand op vakantie’ was. Het vooruitzicht op een strafblad en geen verklaring omtrent gedrag voor de eerste acht jaren, zal deze lieden een lesje leren.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.