NEEM AFSCHEID OP JE HOOGTEPUNT

Het blijft moeilijk om afscheid te nemen op je hoogtepunt. Voor politici, atleten, voetballers, coaches, noem maar op. Het rekken van het bestaan op het hoogste niveau is het moeilijkste wat er is. Het te lang rekken van je imago leidt alleen maar tot een zielig resultaat.

Laten we eerlijk zijn, aan bepaalde sporters is de houdbaarheidsdatum duidelijk. Messi is op dit moment geen schim meer van wat hij geweest is maar wordt uit commercieel oogpunt nog steeds als icoon (ten onrechte) geëerd. Epke Zonderland, aardige gozer, hij heeft het niet meer. Dafne Schippers, leuke meid, ze moet zich realiseren dat ze niet meer tot de top behoort. Het moet voor Cillessen duidelijk zijn dat voor hem geen plaats meer is in het team dat zich voor het WK van 2022 kan plaatsen. Het moet voor Max Verstappen inmiddels duidelijk zijn dat hij bij Red Bull nooit wereldkampioen kan worden.

Het is simpel, neem afscheid op je hoogtepunt. Neem een voorbeeld aan Arnold Vanderlyde die bij zijn laatste (en derde) bronzen medaille op de Olympische Spelen in 1992 glorieus afscheid nam. Hij besefte nooit een hogere prestatie te kunnen bereiken en daarmee was en is hij een topper.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.