PEK EN VEREN

Gisterenmiddag was het de derde keer sinds vorige week dat ik op de snelweg een personenbusje zag, waarin mannen in fluoriserende hesjes zitten. Deze worden vervoerd van de plek waar zij gezamenlijk langs de weg werkzaamheden hebben uitgevoerd naar het verzamelpunt.

Op zich niks mis mee, maar mijn vraag is waarom deze mensen in een busje moeten worden vervoerd met de opdruk ‘www.reclassering.nl’. Waarom niet in een neutraal busje. Moet een ieder weten dat de inzittenden tot uitvoering van een taakstraf veroordeelde personen zijn?

De personen zijn veroordeeld, voeren hun taakstraf uit en daarmee is de afstraffing een feit. Met de handelwijze van de reclassering herleven middeleeuwse tijden, waarbij veroordeelden met pek overgoten en bedekt met veren door dorpen en steden werden rondgedragen ter vernedering.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.