GOEDE DOELEN LOTERIJ BEPAALT DAT WE VEGETARISCH MOETEN ETEN !

Sinds enkele dagen zien we tijdens de reclames een spotje voorbij komen, waarin alle deelnemers van de Postcode Loterij te horen krijgen, dat een dezer dagen een cadeaukaart van € 12,50 op hun deurmat valt.

In eerste instantie denk je dat is leuk, € 12,50 te besteden bij ’s lands duurste supermarkt, maar OK een beetje opletten met wat je koopt en dan kun je toch met een paar goede artikelen naar huis gaan. Maar nee, deze keer valt er weinig op te letten, want je wint een vegetarisch voedselpakket.

Je hebt de keuze uit slechts 10 gerechten die vegetarisch zijn gemaakt.Denk hierbij aan vegetarische kipstukjes, balletjes, gehakt en burgers, maar ook aan kikkererwten, linzen en chilibonen.

Nationale Postcode loterij doet dit onder het bekende mom van goed voor u en goed voor het milieu.

Ik denk dat de Postcode loterij hiermee naar de pijpen danst van enkele kleine milieu organisaties en partijen, om zo ook bij hen in goed daglicht te blijven staan, maar het gros van de deelnemers heeft er niet veel aan en zullen de kaart niet voor vegetarische gerechten gebruiken, maar zelf gewoon hun stukje vlees of vis toevoegen, want de mens is tenslotte geen planteneter maar een vleeseter.

Advies aan de Goede Doelen loterijen, Als je iets wil weggeven, doe het dan zo dat je je deelnemers geen beperkingen op dwingt, want dat werkt averechts.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.