AJAX IN WINTERSTOP NAAR QUATAR

Gisteren het bericht vernomen dat AJAX in de winterstop even een lucratief trainingskamp gaat opslaan in Quatar. Naar verluidt levert dat AJAX 700.000 Euro op en wordt er geoefend tegen o.a. Bayern München.

Al eerder is op deze opinie-site vermeld dat talloze arbeidskrachten onder valse voorwendselen uit arme landen zijn gelokt om mee te helpen aan de bouw van de WK-stadions. Naar verluidt zouden circa 10-duizend arbeiders het leven hebben gelaten door de onmenselijke omstandigheden waaronder zij hun werk moesten uitoefenen, lange werkdagen, onvoldoende voedsel en water, en inname van hun paspoort zodat protest tegen die omstandigheden weinig zin had.

Nog daargelaten het feit dat de aanwijzing van Quatar als organisator voor het WK 2022 op uiterst dubieuze wijze tot stand is gekomen. De FIFA kijkt wel de andere kant op en is niet van zins de aanwijzing van Quatar te herzien.

Jammer, dat directie van AJAX niet inziet dat zij simpelweg wordt gebruikt voor propaganda doeleinden

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.