GAAN WE WEL DE GOEDE KANT OP ?

Langzamerhand begint het er op te lijken, dat wij als “echte” Nederlanders onze eigen cultuur, normen en waarden aan het kwijtraken zijn!

Waar zijn de Nederlanders gebleven, die gezellig onder het genot van een sigaretje een glaasje bier of wijn dronken in een café. Die zijn er niet meer, want die zijn verbannen naar het terras. Het is nog maar de vraag hoelang dat nog goed blijft gaan, want ook daar dreigt de roker verbannen te worden.
Wat overigens ook al een feit is langs de meeste sportvelden en kantines. Onder de niet ophoudende lobby van de antirook organisaties, wordt de roker steeds verder verbannen. Dit alles om de jeugd niet in aanraking te laten komen met roken.
Wat blijkt, het aantal beginnende rokers is onder de jeugd nog nooit zo hoog geweest als nu. Want geldt niet het al oude gezegde: “Alles wat niet mag is lekker”? Heeft die lobby dus geen averechts effect?

Waar zijn de Zwarte Pieten gebleven? Onder de druk van een grote minderheid, zijn we die ook langzaam aan het kwijtraken. De nationale TV heeft alleen nog maar roetveegpieten. In de gemeente Veenendaal weigert Sinterklaas de intocht, omdat de gemeente bepaald heeft dat alleen roetveegpieten welkom zijn. Hierop heeft de Sinterklaasorganisatie besloten niet te komen. Helaas heeft de winkeliersvereniging een andere organisatie gevonden, zodat de intocht wel doorgaat. Ik zeg jammer, hier gaat weer een stukje van onze eigen cultuur verloren.

Het volgende dat aangepakt gaat worden is onze viering van oud en nieuw. De eerste gemeente is er al die vuurwerk in de gehele gemeente verbiedt. Onder aanvoering van het CDA hebben ze daar besloten dat er tijdens de jaarwisseling 2020-2021 geen vuurwerk door burgers meer mag worden afgeschoten.
Wat wordt gebruikt als argument: Harde knallen en dikke vuurpijlen welke te veel overlast veroorzaken. Nu is het wel een feit dat dit soort knallers en pijlen niet legaal zijn en ook niet in Nederland verkocht mogen worden. Wat is hier dan feitelijk aan de hand?
Onze overheid heeft continu de mondvol van één Europa, maar zo één zijn we dus niet, want wat we niet in Nederland kunnen krijgen halen we toch gewoon 5 km over de grens.
Waarom is er op de normale zaken geen eenheid in Europa en moeten we altijd voorop lopen als Europa als het gaat om humanitaire zaken en kunnen we niet eerst de simpele dingen geregeld krijgen. Waarom in het ene land vuurwerk verboden en in het andere land wel toegestaan.
Waarom in het ene land tol wegen en in het andere land niet en ben je als toerist gratis welkom om van de wegen gebruik te maken. De eenheid is dus ver te zoeken.
Dan heb ik het nog niet over de grote prijsverschillen voor bijvoorbeeld benzine en levensmiddelen die er tussen de leden van de EU bestaan. Moet hier bijvoorbeeld de benzine minimaal € 0,22 duurder zijn dan bij onze zuiderburen en waarom moet bij hen dit dan weer duurder zijn dan bijvoorbeeld in Luxemburg.

Één Europa vergeet het!

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.