Super Sunday

Gisteren, 10 november, een geweldige dag gehad.

Als voetballiefhebber stond 12.15 uur de tv al aan en 12.30 uur begon mijn dag met de wedstrijd AJAX-FC Utrecht. Wat een geweldig voetbal. Eenrichtingsverkeer en FC Utrecht kwam er met een ruststand van 3-0 nog genadig af. Na de rust nam AJAX gas terug en viel er nog 1 doelpunt, maar het bleef genieten van het combinatiespel.

Wat kennelijk veel kijkers nog niet realiseren is dat dit AJAX inmiddels Europese top is. Begrijpelijk dat een Zyjech nog even bij AJAX blijft simpelweg omdat veel andere bekende ploegen dit niveau niet spelen en het salaris bij AJAX ook zo gek niet is.

Meerdere AJAX-spelers moeten zich nog maar eens goed bedenken of ze zo nodig weg moeten.

PSV was niet om aan te gluren, onbegrijpelijk dat zij met het gemis van slechts twee dragende spelers, kennelijk qua niveau zodanig achterblijven dat zelfs Willem II een maatje te groot was.

Daarna gekozen voor Liverpool-Manchester City. Mooie wedstrijd waarbij de coaches de nodige overdaad vertoonden aan de zijlijn. Manchester City heeft haar hoogtepunt in deze samenstelling al gehad waarbij kenmerkend was dat Kevin De Bruyne niet meer die stempel weet te drukken op een wedstrijd als in vorige seizoenen. Zijn vorig jaar opgelopen knieblessure zal daar ongetwijfeld debet aan zijn.

Na deze wedstrijd de tv maar afgezet, het beeld werd naar mijn beleving steeds waziger.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.