NATIONAAL GEVOEL ?

Het is vanuit de media niet duidelijk op welke wijze het Nederlandse volk warm draait voor de inspanningen van het Nederlands (jeugd)elftal van -17 jarigen op het WK dat wordt aangeduid als ‘ons oranje’ ?

Ik heb die jochies zien voetballen in de samenvattingen van het NOS sportjournaal. Een gemiddelde juniorenwedstrijd bij lokale plattelandsdorpjes doet daar niet aan onder.

Wat mij enerzijds wel opvalt en anderzijds totaal geen gevoel geeft is de samenstelling van het elftal. Bij ‘Nederlands’ verwacht ik in de eerste plaats volledig Nederlands, dus geen dubbele nationaliteiten en ook meer blank dan de enkele verdwaalde blanke speler, keeper en gelukkigerwijs de witte doelpalen. (Dit laatste wordt binnen de FIFA binnen enkele jaren punt van discussie om deze een andere kleur te gaan geven.)

In het bedrijfsleven is een opkomende tendens gaande dat er een minimum quotum moet komen voor vrouwen in bestuurlijke functies van grote bedrijven. Dit om ‘discriminatie’ van de vrouw en de overheersende dominantie van de (meestal toch in de praktijk betere functionerende) man tegen te gaan.

Zullen we deze redenering omdraaien door te stellen dat er een quotum moet komen op Nederlandse elftallen (van welke sport dan ook), waarbij de deelnemers voor meer dan 50% uit blanke, oorspronkelijk autochtone Nederlanders, moet bestaan ?

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.