GEDOOGD DOOR DE ELITE EN OOK JAARLIJKS MILJOENEN STEUN

Afrika, het verloren continent, waar wij sinds de jaren zestig elk jaar voor een vermogen aan financiële ontwikkelingshulp (belastingcenten) hebben geïnvesteerd. Stammenoorlogen die maar niet ophouden en voor het gewone volk tot ellende lijden.

Afrika, het continent met landen waar dictators jarenlang aan de macht kunnen zijn en internationaal worden gedoogd. Neem als voorbeeld het land Eswatini, voorheen Swaziland, daar is een potentaat aan de macht ene Mswati III. Deze permitteert zich 15 vrouwen en een dubbele hoeveelheid kinderen. Moet ie aan de ene kant zelf weten, maar als aan de andere kant het luxe leventje van hem financieel wordt onderhouden door internationale giften terwijl het volk crepeert, dan moet er toch een lampje gaan branden.

Het is onbegrijpelijk dat de Verenigde Naties actie nalaat en hem zelfs nog uitnodigt en een platform geeft voor toespraken. De armoede wordt niet bij de bron aangepakt door die despoten met internationale middelen of sancties te elimineren.

Houd op met het doen van giften aan Terre des Hommes, Unicef en andere organisaties die pretenderen dat uw centen bij de arme mensen terecht komen. Al die inzamelingsacties houden een financieel spelletje gaande, waarbij uw geld op valse wijze afhandig wordt gemaakt. Het zal nooit tot oplossingen leiden.

 

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.