TWIJFEL OVER MAANDELIJKSE OVERZICHTEN EN/OF (ON)ZIN VAN ENERGIE- EN WATERBESPARING

Het maandelijks energierapport van NUON Vattenfall van juni 2019 heeft mij op het idee gebracht om in de maand juli eens drastisch de knop om te gooien voor wat betreft elektriciteit- gas- en waterverbruik. Als eenpersoonshuishouden was mijn verbruik van elektra 163 Kwh (had volgens NUON 160 Kwh moeten zijn) en mijn verbruik van gas was 3 kubieke meter (mocht volgens NUON 20 kubieke meter zijn). Enkel voor warm water en verwarming gebruik ik gas, ik kook op inductie, maak van enkele elektrische apparaten (waaronder PC en printer) gebruik en alle verlichting is LED.

Aangewakkerd door bespaartips in het maandelijks NUON overzicht heb ik voor juli een besparingstrategie toegepast. In plaats van elke dag onder de douche, nog maar twee keer per week en wassen aan de koude kraan. De maand juli was warm, dus is minder koken op de inductieplaat geworden. Salades en BBQ op het balkon. ’s Avonds nog slechts één lamp in de woonkamer aan bij het televisie kijken.

Krijg ik het rapport van juli binnen dat mij verbaast.

Het elektraverbruik is gestegen van 163 Kwh naar 172 Kwh, het gasverbruik is gedaald van 3 kubieke meter naar 2 kubieke meter.

In vergelijking: juni totale kosten € 34,43 en juli totale kosten € 35,43.

Eén Euro meer kosten, ondanks een drastische besparing op elektra- en gas.

Hoe en door wie worden we voor de gek gehouden ?

1 Reactie op “ TWIJFEL OVER MAANDELIJKSE OVERZICHTEN EN/OF (ON)ZIN VAN ENERGIE- EN WATERBESPARING ”


  • Blij dat er meer mensen zijn die mijn gevoel mbt de “slimme meter” onderschrijven. Vanaf het begin had ik mijn twijfels en bezwaren (privacy) over deze uitvinding.
    Wij zijn de hele maand september weg geweest en de slimme meter registreert de helft aan stroomverbruik van de maand augustus. Ook inductie, er is niet gekookt. De koelkast met vriesgedeelte blijft aan en er brandt af en toe een lamp.
    Heb de moed om te reclameren al lang opgegeven.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.