VANMORGEN BIJ DE APOTHEEK

Vanmorgen was het tijd om mijn driemaandelijks recept ophalen. Maagzuurremmers verpakt in capsules van 20 milligram die ik elke ochtend preventief moet innemen. Ik moest wel in de wachtruimte een nummertje trekken en op mijn beurt wachten. Het was druk. Er was nog één stoel over waarop ik kon plaatsnemen naast een meer dan corpulente mevrouw die nog uithijgde van de inspanning die zij had moeten verrichten om op die stoel te komen. Ik zeg haar beleefd goedendag.

Met uitzicht op de balies voor mij zag ik een man in rolstoel die rustig wachtte op de uitlevering van periodieke medicinale producten. De apotheekmedewerkster was druk bezig met het vullen van een enorme plastic tas met een grote hoeveelheid aan doosjes. Het deed mij denken aan de wekelijks boodschappen bij de Jumbo (of zo u wenst Albert Heijn, Vomar, of Deen).

Om de stilte in de wachtruimte te doorbreken zeg ik tegen de corpulente mevrouw naast mij: “die meneer heeft zijn pretpakket voor de komende week weer binnen”. Ze kijkt mij met een boze blik aan, staat op en nadat de meneer aan de balie zijn rolstoel heeft omgedraaid met de tas aan boodschappen op schoot zegt zij: “Arie, heb je nou alles, kom we gaan naar huis”.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.