RAAKT DE MOORKOP IN DISCREDIET?

Wat een titel. Ik las vandaag dat de Hema in haar wijsheid besloten heeft dat de moorkop voortaan “chocoladebol” zal gaan heten. Een andere bakker (Jurgen Verwoerd uit Monster) heeft in zijn wijsheid besloten dat dezelfde Moorkop bij hem Roombol zal gaan heten.

Wat is bij de laatste de aanleiding om de naam te veranderen? Hij heeft enkele e-mails gekregen, naar zijn zeggen van klanten, die vinden dat Moorkop linkt naar slavernij. Dus vinden ze de naam racistisch.

Datzelfde is ook de Negerzoen al overkomen en dan nu dus de Moorkop.

Maar ja wat ga ik nu bestellen bij de bakker hier in het dorp, wordt dat de Chocoladebol, of wordt dat de Roombol en blijft het daar de oude vertrouwde Moorkop?

Wie zal het zeggen?

Als ik het voor het zeggen heb, moeten wij in Nederland stoppen met het handelen naar de wil van de overduidelijke kleine minderheid, en ons niet bang laten maken door hun dreigementen.

Ook al noemt de Hema zijn Moorkop anders ik zal toch gewoon als ik besluit daar te gaan kopen vragen om Moorkoppen. Ik weiger die een andere naam te gaan geven.

En als dit lekkere gebakje dan al een andere naam moet krijgen, laat het dan wel landelijk 1 en de zelfde naam zijn en niet in ieder dorp of stad een andere naam.

Hema zit in ieder geval al goed fout met zijn chocoladebol, want in de hele Moorkop is geen pure chocolade te vinden, wel chocoladefondant, waarin de Moorkop gedipt is.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.