LEUKER KUNNEN WE HET NIET MAKEN, WEL MAKKELIJKER

Wie kent deze oude slogan van de Belastingdienst niet?

Ook dit jaar blijkt het dat nu we weer onze aangifte inkomstenbelasting moeten doen, dit niet te kunnen omdat, of de site overbelast is of omdat de gegevens die nodig zijn niet goed worden ingelezen.

Kortom wederom laat de belastingdienst een geweldige steek vallen en kunnen wij, ondanks dat we het verplicht zijn, onze aangifte niet regelen. En dan doet de belastingdienst een uitspraak dat ze ons uitstelgedrag willen gaan aanpakken. Dit doen ze met een campagne, gemaakt door KesselsKramer, die inspeelt op het herkenbare uitstelgedrag. Wat uitstelgedrag aanpakken? Beste belastingdienst, dat wij uitstellen komt wederom door u! Omdat u uw zaakjes, zoals in het verleden ook ieder jaar gebleken, weer niet op orde heeft. Te weinig server capaciteit heeft ingekocht of gereserveerd etc. Uw systemen zijn er gewoon niet op berekend om alles door iedereen online te laten doen.

Misschien was het oude systeem, waarbij niet iedereen tegelijkertijd online moest invullen toch beter. Het jaarlijks programmaatje downloaden, verliep niet zo problematisch als nu ieder jaar weer het online moeten invullen.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.